Prou impunitat a les declaracions masclistes del bisbe Novell!

En l’últim full diocesà de data 28 de febrer el Bisbe targarí Xavier Novell ha qualificat l’avortament “com un dels genocidis més grans de la història” i “com un crim abominable”.

L’avortament és un dret al nostre país des de l’any 2010. La legalització d’aquesta pràctica és fruit de l’incansable moviment feminista i la seva lluita. Acabar amb la despenalització legal, va posar fi també a la precarietat i perillositat a què s’enfrontaven les dones que volien exercir-lo de forma clandestina.

Diversos estudis confirmen que al món es realitzen més de 25 milions d’avortaments a l’any de forma no segura. És aquest fet el que cal corregir, les dones hem de poder decidir sobre el nostre propi cos de forma segura i sense posar la nostra vida en perill. Aquestes declaracions l’únic que fan és criminalitzar i estigmatitzar totes les dones.

L’avortament no és ni un crim ni un genocidi. La utilització d’aquesta paraula per a qualificar-lo ens sembla una banalització total del seu significat i una pèrdua de memòria històrica, oblidant els grans genocidis que hi ha hagut al llarg del temps com l’extermini nazi, la inquisició espanyola o el genocidi armeni.

Veiem com des de l’altaveu que li proporciona la posició de Bisbe, Xavier Novell no és la primera vegada que criminalitza tot un col·lectiu per la seva manera de ser o fer, ho ha fet anteriorment amb el col·lectiu LGTBI i ja llavors vam viure una forta condemna als carrers de la ciutat i una petita condemna a les institucions.

Des de (llistat entitats que firmen) demanem una condemna explícita de les institucions de Tàrrega i els partits que les conformen. No podem continuar tolerant aquest tipus de discursos de l’odi cap a col·lectius històricament oprimits. De res serveix posar a l’abast de la ciutadania serveis i polítiques en matèria d’Igualtat si després no s’aturen aquest tipus de discursos criminalitzadors i estigmatitzadors.

No pensem tolerar el silenci altre cop de les institucions targarines davant de discursos de l’odi masclistes i LGTBIfòbics. Aquests silencis seran llegits com a còmplices d’aquestes declaracions, i per tant, com una agressió a totes les dones i persones LGTBI que veiem una vegada més com des del bisbat se’ns criminalitza i estigmatitza per la nostra simple existència.

Entitats firmants:

Dones Arrel
La Soll
Associació de Dones del Pedregal
Agrat
Rostoll
AEIG Mestre Güell Roger de Lluria
GIC Centre d’Esplai
Guixanet

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: